Dieta Total 30: O resetare de 30 de zile pentru sănătate

Dieta Total 30 este o dietă de 30 de zile pentru sănătate, creată de Melissa și Dallas Hartwig în 2009. Această dietă este cunoscută pentru faptul că se concentrează pe alimente integrale, neprocesate și pe eliminarea alimentelor cu potențial inflamator pentru o perioadă de 30 de zile. Aici vom explora elementele de bază ale dietei Total30 și vom oferi câteva exemple de meniuri pentru a vă ajuta să începeți.

Elementele de bază ale dietei Total 30

Dieta Total 30 este un program de 30 de zile care pune accentul pe alimentele integrale, neprocesate și pe eliminarea alimentelor cu potențial inflamator pentru o perioadă de 30 de zile. Dieta include eliminarea din alimentație, timp de 30 de zile, a cerealelor, a produselor lactate, a leguminoaselor, a alimentelor procesate și a zaharurilor adăugate. La sfârșitul celor 30 de zile, aceste alimente pot fi reintroduse treptat în dietă pentru a vedea cum reacționează organismul.

Beneficiile dietei

Beneficiile potențiale ale dietei Total 30 sunt numeroase, printre care:

Îmbunătățirea digestiei: Prin eliminarea alimentelor cu potențial inflamator din dietă, dieta Total30 poate contribui la îmbunătățirea digestiei și la reducerea balonării și a altor probleme digestive.

Energie sporită: Dieta Total 30 se concentrează pe alimente integrale, neprocesate și bogate în nutrienți, ceea ce poate contribui la creșterea nivelului de energie și la reducerea oboselii.

Reducerea inflamației: Dieta Total 30 elimină alimentele cu potențial inflamator, cum ar fi zahărul și alimentele procesate, ceea ce poate ajuta la reducerea inflamației din organism.

Pierdere în greutate: dieta Total 30 este în mod natural săracă în calorii și se concentrează pe alimente integrale și neprocesate, ceea ce poate ajuta la promovarea pierderii în greutate.

Exemple de meniu

Iată câteva exemple de ceea ce ați putea mânca într-o zi obișnuită cu dieta Total 30:

Mic dejun:
Ouă omletă cu legume sărate și avocado
Hăcușor de cartofi dulci cu curcan măcinat și spanac
Budincă din semințe de chia cu lapte de cocos și fructe de pădure proaspete

Prânz:
Salată de pui la grătar cu salată verde, castraveți și avocado
Rulouri de salată de curcan cu roșii și felii de castraveți
Tăieței de dovleac cu sos de roșii făcut în casă și carne tocată

Cină:
Somon la grătar cu legume prăjite și cartofi dulci
Carne de vită înăbușită cu broccoli, ciuperci și orez cu conopidă
Pui la cuptor cu varză de Bruxelles și piure de cartofi dulci

Gustări:
Felii de măr cu unt de migdale
Ouă fierte
Crudité de legume cu sos ranch de casă

Concluzie

Dieta Total 30 este o resetare de 30 de zile pentru sănătatea ta care pune accent pe alimentele integrale, neprocesate și pe eliminarea alimentelor cu potențial inflamator pentru o perioadă de 30 de zile. Prin încorporarea exemplelor de meniu oferite în acest articol, puteți începe călătoria Whole 30 și vă puteți bucura de numeroasele beneficii potențiale ale acestui mod de alimentație.

Vezi și Dieta de 90 de zile